Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Elbussar från Volvo till Harrogate, England

Harrogate blir först ut i Storbritannien med Volvos elbuss. Transdev Blazefield har beställt åtta bussar för trafik i Harrogate.  Från vänster: Daniel Barwick, Fleet Sales Manager, Volvo Bussar Storbritannien & Irland; Ulf Magnusson, chef Business Region Europe, Volvo Bussar; Saskia Legate, Contracts & Business Solutions Manager, Volvo Bussar Storbritannien & Irland; Gordon Irvine , Engineering Director, Transdev Blazefield; Alex Hornby – vd Transdev Blazefield; Phil Owen , säljchef Volvo Bussar Storbritannien & Irland. Foto: Volvo.

Harrogate blir först ut i Storbritannien med Volvos elbuss. Transdev Blazefield har beställt åtta bussar för trafik i Harrogate. Från vänster: Daniel Barwick, Fleet Sales Manager, Volvo Bussar Storbritannien & Irland; Ulf Magnusson, chef Business Region Europe, Volvo Bussar; Saskia Legate, Contracts & Business Solutions Manager, Volvo Bussar Storbritannien & Irland; Gordon Irvine , Engineering Director, Transdev Blazefield; Alex Hornby – vd Transdev Blazefield; Phil Owen , säljchef Volvo Bussar Storbritannien & Irland. Foto: Volvo.

Volvo har fått en order på åtta elbussar från brittiska Transdev Blazefield. Bussarna, Volvo 7900 Electric, ska sättas i trafik 2018 och gå i trafik i Harrogate som ligger nio mil nordost om Manchester.

– Det här handlar om att göra Harrogate till ett ledande område vad gäller grön kollektivtrafik. När vi tar de nya elbussarna i trafik nästa år kommer det vara första gången någonsin som den nya tekniken tas i bruk i Storbritannien, sa Alex Hornby, vd för Transdev Blazefield.

Företaget är dominerande i tätortstrafiken i Harrogate och har även en regional trafik. Trafiken är inte upphandlad utan körs på kommersiell grund.

Det är första gången i Storbritannien som tekniken med snabbladdning vid ändstationerna genom så kallad opportunity charging, OppCharge används. OppCharge baseras på ett gemensamt gränssnitt som innebär att laddstationerna kan utnyttjas av elektrifierade bussar från andra tillverkare. OppCharge börjar nu användas som gemensamt gränssnitt i fler än 12 länder.

Laddningen är helt automatiskt  och sker via strömavtagare på bussens tak på 3-6 minuter.

– Det är mycket glädjande att Volvos första elbussar i Storbritannien kommer tas i trafik nästa år. Storbritannien är en av våra största marknader för vårt produktprogram inom elektromobilitet och vi ser mycket fram emot att arbeta tillsammans med Transdev Blazefield för att göra Harrogate till en ledande region vad gäller miljövänlig kollektivtrafik, sa Håkan Agnevall, vd Volvo Bussar.

Projektet har delfinansierats med £2.25 million (ca 24 MSEK) från den brittiska regeringens “Low Emission Bus Scheme”.

Taggat som: , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)