Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Juridisk hjälp om kör- och vilotider

ParagraphInom bussbranschen har det länge funnits ett utbrett missnöje med hur Transportstyrelsen utövar sin tillsyn när det gäller kör- och vilotidsbestämmelserna. Nu lanserar branschorganisationen Sveriges Bussföretag ett stöd till sina medlemmar i juridiska ärenden av principiell karaktär när det gäller kör- och vilotiderna.

Stödet ges efter ansökan från medlemmar i Sveriges Bussföretag. Ansökan ska göras så tidigt som möjligt, helst redan när företaget fått beslut av Transportstyrelsen.

Projektet har fått pengar från bussbranschens forskningsfond, det vill säga Svenska Bussbranschens Riksförbund. Syftet är att stötta enskilda medlemsföretag i domstolsärenden som har principiell betydelse när det gäller   kör- och vilotiderna. Därmed vill man undvika att branschen får prejudicerande domar som försvårar bussföretagens möjligheter att på ett rimligt vis följa gällande kör- och vilotidslagstiftning.

Projektet ska pågå under 2017 och sedan utvärderas. Hur stor summa det sökande medlemsföretaget kan få avgörs av en särskild projektjury. Projektet presenteras också på Busstorget på Hooks Herrgård den 6 – 7 april.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)