Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bussarna lyfter i Europa

En hybridbuss från Alexander Dennis. Den brittiska bussmarknaden växer just nu snabbt. Foto: ADL.

En hybridbuss från Alexander Dennis. Den brittiska bussmarknaden växer just nu snabbt. Foto: ADL.

Året har börjat bra för busstillverkarna i Europa. Under årets första två månader ökade bussregistreringarna i EU med 3,1 procent när det gäller bussar över 3,5 ton. Det framgår av färsk statistik från ACEA, branschorganisationen för de europeiska fordonstillverkarna.

Under årets första två månader nyregistrerades 5 488 bussar över 3,5 ton i EU. På de stora marknaderna minskade efterfrågan i Spanien (- 6,4%) och Frankrike (-23,9%). I Italien (+59,3%), Storbritannien (+13,1%) och Tyskland (+7,1%) ökade registreringarna.

Bilden under februari uppvisar större skillnader mellan de stora bussmarknaderna. Efterfrågan minskade i Frankrike (-32,7%) och Spanien (-2,9%) medan Italien (+74,9%) och Storbritannien (+37,7%) visade en stark ökning. Totalt ökade registreringarna under februari med 6,2 procent jämfört med samma månad förra året. Totalt registrerades 2 487 nya bussar i EU under månaden.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)