Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bussförare i protest mot Keolis

Ett par hundra bussförare demonstrerade i Stockholm på onsdagen mot arbetsförhållanden vid Keolis. Foto: Ulo Maasing.

Ett par hundra bussförare demonstrerade i Stockholm på onsdagen mot arbetsförhållanden vid Keolis. Foto: Ulo Maasing.

Omkring 200 bussförare demonstrerade på onsdagen utanför bussoperatören Keolis svenska huvudkontor på Gjörwellsgatan i Stockholm. Bakgrunden är ett missnöje bland förarna med arbetsscheman och arbetsmiljö. Facket, Kommunal, hävdar att företaget har blivit sämre på att samverka med facket om olika beslut.

– Tidigare var de väldigt tillmötesgående arbetsgivare. Men under de senaste åren har kommunikationen fungerat dåligt och de har inte rådfrågat oss om arbetstider, fridagssystem och scheman, säger Christer Swanson, huvudskyddsombud på Nybodadepån i södra Stockholm, till tidningen Kommunalarbetaren.

Bland annat finns det ett missnöje hos förarna med att en tredagarsledighet som de tidigare kunnat ta ut försvinner, likaså att äldre förare inte längre får förtur när det gäller att välja pass.

– Det finns en stor andel hjärt- och kärlsjukdomar i vårt yrke, speciellt hos dem som är äldre. De behöver fasta arbetstider och möjlighet att välja. Keolis ser inte våra behov av vila och återhämtning jämna arbetstider och mattider, säger Christer Swanson till Kommunalarbetaren.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)