Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

(S)-krav på tvärgående stombussar

Talla Alkurdi(S), oppositionstrafiklandstingsråd i Stockholms läns landsting: Satsa på stombussar.

Talla Alkurdi(S), oppositionstrafiklandstingsråd i Stockholms läns landsting: Satsa på stombussar.

Socialdemokraterna i Stockholms läns landsting kräver nu att (M) i landstinget snarast söker statlig medfinansiering för att skapa en ny tvärgående stombusslinje i södra Storstockholm. Linjen ska gå från Kungens kurva till Orminge i Nacka via Älvsjö och Gullmarsplan, den sträcka som åtminstone delvis är tänkt att trafikeras av en eventuell Spårväg Syd.

Socialdemokraternas krav kommer sedan trafiklandstingsrådet Kristoffer Tamsons (M) häromdagen öppnade för att utreda stomtrafik mellan Gullmarsplan och Älvsjö. Välkommet, men går för långsamt, anser (S).

– Att utreda utbyggd tvärbana är bra men kommer ta många år. Söderort växer så att det knakar och behöver bättre busstrafik här och nu, säger Talla Alkurdi (S), oppositionstrafiklandstingsråd.

Socialdemokraterna i Stockholms läns landsting kräver att SL söker medfinansiering för att skapa en ny stombusslinje från Kungens kurva till Orminge i Nacka via Älvsjö och Gullmarsplan.

– Landstingsmoderaterna måste utnyttja den fantastiska möjligheten som finns att ta del av regeringens satsning på ny kollektivtrafik och ansöka om investeringar i ny stombusstrafik i Söderort redan i år. Vi vill bygga ut en stomlinje hela vägen från Orminge i Nacka till Kungens kurva via Gullmarsplan och Älvsjö, säger Talla Alkurdi.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)