Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nobina allt mer förnybart

Nobina kör allt mer förnyelsebart.

Nobina kör allt mer förnyelsebart.

Efter sommaren kommer bussoperatören Nobinas fordonsflotta att till 72 procent köras med förnybara drivmedel. Bakgrunden är att Nobina under våren och sommaren tar emot 138 nya bussar med anledning av de trafikavtal som startar under 2017. Bussarna sätts successivt i trafik från april till augusti 2017.

Det innebär att den andel av Nobinas bussflotta som drivs med förnybara drivmedel ökar från 55 till 72 procent. I Sverige kommer siffran att vara ännu högre, 85 procent.

Samtliga 138 nya bussar som körs på förnybart drivmedel  levereras av Mercedes-Benz, MAN och Solaris.

Huvuddelen av bussarna har även utökad ombordinformation i form av ”infotainment”-skärmar och USB-ladduttag för mobiltelefoner och surfplattor. De nya bussarna ingår  i några av årets aktuella trafikstarter för bland annat trafik i Malmö, Borås och Oslo.

– När vi beställer bussar räcker det oftast inte att en bussleverantör har det lägsta priset för att svara upp mot de höga krav våra uppdragsgivare och vi själva ställer för att kunna leverera högkvalitativ kollektivtrafik. Klimatpåverkan tillsammans med bussens totala kostnader över livslängden är tungt vägande kriterier, säger Anna Jonasson, direktör för operativt stöd på Nobina.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)