Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ny röst tar över i väst

Snart kommer busspassagerare i Västra Götaland att mötas av en ny röst ombord. Foto: Ulo Maasing.

Snart kommer busspassagerare i Västra Götaland att mötas av en ny röst ombord. Foto: Ulo Maasing.

En ny röst kommer att ta över i kollektivtrafiken i Västra Götaland i höst. 18 000 personer har deltagit i en omröstning som Västtrafik ordnade bland sina kunder om vilken röst man vill höra i utropen på bussar och spårvagnar. Nu  har en vinnande röst utsetts.

För att utse den nya rösten som ska möta resenärerna i kollektivtrafiken bjöd Västtrafik in sina kunder att rösta på tre olika alternativ. När omröstningen stängde stod det klart att det var förslag nummer tre som fått flest röster, cirka fyrtio procent av deltagarna röstade på det alternativet. Här kan du höra den röst som 40 procent av resenärerna röstade på.

Nästa steg är att omvandla den nya kvinnorösten till ett syntetiskt tal. Arbetet att införa den nya rösten i kollektivtrafiken beräknas vara klart under hösten 2018. Den främsta anledningen till bytet av röst är att det blir betydligt enklare och snabbare att göra ändringar med en syntetisk röst, till exempel om en hållplats ska läggas till eller tas bort.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)