Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Tidigare Scaniaprofil in i Hybricons styrelse

Leif Herlitz, tidigare välkänd profil inom Scanias bussverksamhet, går in i elbusstillverkaren Hybricons styrelse.

Leif Herlitz, tidigare välkänd profil inom Scanias bussverksamhet, går in i elbusstillverkaren Hybricons styrelse.

En välkänd tidigare profil inom Scanias bussverksamhet blir styrelseledamot i elbusstillverkaren Hybricon.Det är Leif Herlitz, tidigare Leif Nyström, som av Hybricons valberedning föreslås väljas till ny styrelseledamot vid årsstämman den 22 maj 2017.

Leif Herlitz har en lång erfarenhet av ledande positioner i bolag som verkar inom kollektivtrafiken och har bland annat arbetat som vd för Scania Bus Nordic AB.

Han har en fil kand- och ekonomexamen från Stockholms Universitet samt en bred  marknadserfarenhet från mångårig anställning inom Scania organisation. Med denna bakgrund har Leif Herlitz en mångårig erfarenhet av avregleringen inom kollektivtrafiken med bussar och upphandlingsprocesser hos såväl trafikhuvudmän som operatörer.

– Det är mycket glädjande att vi lyckas knyta oss an branschspecifik marknadskompetens till styrelsen. Jag är övertygad om att Leifs kunskap, erfarenhet och kontaktnät kommer att utgöra värdefulla tillgångar för bolaget. I styrelsen har vi nu bred kompetens och erfarenhet inom marknadsföring och försäljning, produktutveckling, offentlig administration och kommunalpolitik och ekonomi i noterade bolag. Detta är en viktig del i Hybricons möjligheter att kunna ta tillvara potentialerna som finns i marknaden för full elektriska stadsbuss system, säger Fredrik Jonsson, styrelseordförande.

Nuvarande styrelseledamoten Torstein Bratvold har avböjt omval. Övriga styrelseledamöter föreslås bli omvalda.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)