Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Sandarna och Majvillan kör Göteborgs flextrafik

Några av Sandarna Transports flexlinjebussar. Foto: Vinga Bus Partner.

Några av Sandarna Transporters flexlinjebussar. Foto: Vinga Bus Partner.

Två företag står som vinnare när Västtrafik nu har upphandlat flexlinjetrafiken i Göteborgsområdet på uppdrag av Göteborgs stad och Malmö stad. De vinnande företagen är Sandarna Transporter och Majvillan Transport i Partille. Upphandlingen gäller fyra trafikområden – Hisingen, Göteborg Norr, Centrum och Göteborg syd. Avtalen löper över fem och ett halvt år.

Sandarna Transporter vann trafikområdena Hisingen, Göteborg Norr och Göteborg Syd. Därmed behåller de merparten av sitt nuvarande uppdrag, vilket omfattar 31 fordon. När det gäller trafikuppdrag Centrum, inklusive Mölndal, lämnade Majvillan transport det vinnande anbudet. Uppdraget omfattar tio fordon.

– Företagen kommer att bli mer delaktiga i utvecklingsarbetet. Vår ambition är att parterna ska arbeta aktivt mot det gemensamma målet att erbjuda en effektiv och attraktiv kollektivtrafik för våra kunder, säger Mikael Olsson, enhetschef på Västtrafik.

De nya trafikavtalen innehåller miljöbonus för att minska trafikens miljöpåverkan. Fordonen i avtalen kommer från trafikstart 1 januari 2018 att bestå av så kallade villkorade fordon som Västtrafik tillhandahåller. 1 maj 2018 tillkommer trafik i Högsbo, vilket omfattar fyra fordon som trafikföretaget själva ska införskaffa. Samtliga fordon ska uppfylla de branschkrav som ställs på säkerhet, miljö, komfort och tillgänglighet.

Taggat som: , , , , , ,

3 kommentarer »

 1. Jag har tagit del av detta,vad händer med oss i Centrum,
  Jag har varit delaktig i två års tid med öppna möten samt
  i Trafikkontoret ,och har efter flera möten fått igenom att
  bussarna i centrum kör utan lunchuppehåll
  nu är frågan kommer Majvillan fortsätta som vi har fått igenom
  detta.acksam för svar
  med vänlig hälsning
  Rigmor Sunkler Rohm

  • Jag har varit delaktig med Flexbussarna i centrum med öppna möten
   med Färdtjänst ocg Trafikkontoret
   inget lunch uppehåll för dessa bussar
   hur blir det nu när ni tar över?
   Vänlig hälsning
   Rigmor Sunkler Rohm

 2. Åkte idag från Åhléns östra Hamngatan hem till Liljeforsgatan 34. Bussen avgick kl.13.00 från Jerkstrands Kungstorget med Monica som chaufför. Bussen var gammal och olämplig att köra äldre personer,efter nära en timmas färd var jag mörbultad i kroppen. Absolut olämplig för en chufför att arbeta med en hel dag.. varför sätta in denna gamla typ av buss i centrum. Snälla sätt en en annan buss. Med vänlig hälsning. Rigmor Sunkler Rohm

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)