Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Uppsalacentern vill ha elbussar

Bör bytas ut mot elbuss enligt C i Uppsala. Foto: Ulo Maasing.

Bör bytas ut mot elbuss enligt C i Uppsala. Foto: Ulo Maasing.

Alla stadsbussar i Uppsala bör bli eldrivna. Det anser företrädare för Centern i Uppsala. I en debattartikel i Uppsalatidningen skriver regionrådet Johan Örjes tillsammans med vice ordföranden i gatu- och samhällsmiljönmämnden Mia Nordström att de vill att halva linjenätet ska vara elektrifierat till 2025 och att all stadsbusstrafik i Uppsala drivs med el år 2030.

– Vi visar med våra förslag att vi är redo att ställa om vår stadsbussflotta till helt eldriven och därmed minska vår påverkan på klimatet, skriver de båda centerpartisterna och fortsätter:

– I dag tar det för lång tid att ställa om till en elektrifiering av stadsbusstrafiken. Vi måste kavla upp ärmarna och tillsammans jobba för att snabba upp takten. Vi vet att tekniken för eldrift finns och det finns många skäl till varför el bör vara det främsta valet i stadstrafiken.

– Det handlar om energi­effektivitet och nollutsläpp av växthusgaser, kväveoxider och partiklar. Elbussarna har också en stor fördel i stadsmiljö – att de är tysta – vilket möjliggör en helt annan stadsutveckling.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)