Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Linköpingsbolag gasar Västerviksbussar

Foto: Svensk Biogas.

Foto: Svensk Biogas.

Svensk Biogas, som är ett helägt dotterbolag till Tekniska verken i Linköping, bygger just nu en kompressorstation för tankning av bussar samt en publik mack i Västervik. Bakgrunden är att Söne Buss och Svensk Biogas i Linköping i fjol tecknade avtal om leveranser av biogas till busstrafiken i Västervik under en tioårsperiod.

Nu är bygget av den kompressorstation där bussarna ska tanka biogas i slutfasen. Den 21 augusti är det trafikstart för bussarna.

Västervik Biogas kommer leverera lokalproducerad biogas till den nya tankstationen. För att säkra kapaciteten kommer Svensk Biogas även distribuera biogas från Linköping samt bygga en tank för flytande metan som en extra reserv. Detta innebär att Västervik kan försörjas med biogas från tre olika håll vilket ger en hög kapacitet och driftsäkerhet. Hela satsningen i Västervik kostar drygt 20 miljoner och 40 procent finansieras av Klimatklivet.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)