Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

London blir allt mer elektriskt

ADL/BYD Enviro200 EV som ska trafikera de tre ytterligare Londonlinjer som ska elektrifieras. Bild: ADL.

ADL/BYD Enviro200 EV som ska trafikera de tre ytterligare Londonlinjer som ska elektrifieras. Bild: ADL.

Ytterligare tre busslinjer i London ska trafikeras med elbussar. När de tre linjerna i mitten av 2019 enbart körs med elbussar kommer över 170 elbussar att vara i trafik i den brittiska huvudstaden. Övergången till elbussar på linjerna inleds nästa år.

56 nya elbussar behövs för de tre nya elbusslinjerna. Bussarna kommer att byggas i Storbritannien av brittiska ADL (Alexander Dennis) i partnerskap med kinesiska BYD.

– Det här är ännu ett steg på vägen mot målet att alla Londonbussar ska vara emissionsfria år 2037, kommenterade Londons borgmästare Sadiq Khan när planerna för de tre linjerna presenterades nyligen.

De aktuella linjerna är 46 från Paddington till St Bartholomew´s Hospital, 153 från Finsbury Park till Moorgate och 214 från Highgate Village till Moorgate.

Förutom de linjer som redan trafikeras med elbussar konverteras senare i år ännu en linje till trafik med helelektriska bussar. Till våren ska ytterligare två linjer elektrifieras. Redan 2016 blev två linjer helt elektriska som en del av Londons plan att samtliga 300 enplansbussar i centrala London ska vara eldrivna eller bränslecellsdrivna år 2020.

Förutom helelektriska bussar är mer än 2500 hybridbussar i trafik i den brittiska huvudstaden.

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)