Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nya elbussbeställningar till Solaris

Två italienska städer har beställt 22 elbussar, nya Urbino 12 Electric, från Solaris. Foto: Solaris.

Två italienska städer har beställt 22 elbussar, nya Urbino 12 Electric, från Solaris. Foto: Solaris.

Den polska busstillverkaren Solaris fortsätter att ta marknadsandelar på den europeiska marknaden för elektriska stadsbussar. I veckan har företaget fått order på 22 elbussar till lokaltrafiken i de två italienska städerna Bergamo och Milano.

Ordern gäller stadsbussen nya Urbino Electric 12. Tio av bussarna har beställts av ATM i Milano, tolv av ATB Bergamo. Den elektriska drivlinan i bussarna kommer från likaledes polska Medcom och bussarna drivs av två 125 kW motorer på ZF AVE 130-axlar, monterade innanför drivhjulen. Energilagringen sker i batteripaket om totalt 240 kWh.

De båda trafikföretagen har valt olika laddteknik. ATB Bergamo har valt en lösning med plug-inladdning som kan ladda två bussar samtidigt med 40 kW, medan ATM Milano har valt 70 kW-laddning, i båda fallen från Medcom.

Solaris har hittills levererat närmare 740 bussar till Italien, varav 125 Urbino 12 till Milano.

Taggat som: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)