Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Tomas Eneroth ny infrastrukturminister

Tomas Eneroth, ny infrastrukturminister. Foto: Riksdagen.

Tomas Eneroth, ny infrastrukturminister. Foto: Riksdagen.

Den socialdemokratiske riksdagsledamoten Tomas Eneroth blir ny infrastrukturminister. Det meddelade statsminister Stefan Löfven(S) när han på torsdagsförmiddagen presenterade sin regeringsombildning i kölvattnet efter IT-skandalen vid Transportstyrelsen och oppositionens beslut om att väcka misstroendeförklaring mot tre av regeringens statsråd.

Eneroth efterträder Anna Johansson(S) som lämnar regeringen dör hon varit infrastrukturminister sedan valet 2014. Anna Johansson var det statsråd som hade det politiska ansvaret för Transportstyrelsen och som utnämnde den sparkade generaldirektören Maria Ågren.

Tomas Eneroth har hittills varit gruppledare för socialdemokraterna i Riksdagen. Han kommer på den posten att efterträdas av Anders Ygeman, som lämnar posten som inrikesminister.

På regeringens presskonferens på torsdagsförmiddagen lyfte Tomas Eneroth fram järnvägssatsningar och klimatutmaningar som två av de viktiga frågor han kommer att arbeta med som ny infrastrukturminister.

Peter Hultqvist kvarstår som försvarsminister, trots att Alliansen och SD har förklarat att man saknar förtroende för honom. Morgan Johansson, tidigare justitieminister, blir justitie- och inrikesminister. Hélene Fritzon utses till ny migrationsminister. Hon är kommunstyrelsens ordförande i Kristianstad. Annika Strandhäll tar över hälsovårdsfrågorna.

Taggat som: , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)