Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Vill att taxi petas till förmån för bussar

Stora Torget i Uppsala. De ansvariga för kollektivtrafiken vill ha bort taxi från torget fredags- och lördagsnätter. foto: Ulo Maasing.

Stora Torget i Uppsala. De ansvariga för kollektivtrafiken vill ha bort taxi från torget fredags- och lördagsnätter. Foto: Ulo Maasing.

Taxibilar kan komma att förbjudas på fredags- och lördagsnätter på Stora Torget i Uppsala. Syftet är att förbättra framkomligheten för busstrafiken. Både UL (Upplands Lokaltrafik) och operatören Gamla Uppsala Buss(GUB) vill ha bort taxi från Stora Torget under helgnätterna, rapporterar Sveriges Radio P4 Uppland.

Eva Pettersson, trafikchef vid GUB, säger till SR Uppland att fredags- och lördagsnätterna vid Stora Torget i Uppsala har varit stökiga under flera år. Mängden av taxibilar på torget har hindrat bussarna från att komma fram till hållplatserna och resenärerna har inte kunnat stiga av på ett säkert sätt. GUB har fått sätta in trafikledare som behövs på annat håll för att mota bort taxibilarna.

– Situationen blir mer och mer ohållbar, säger Eva Pettersson till SR Uppland.

Hon menar att det inte har blivit bättre trots möten mellan kommunen, polisen, taxibolag, GUB och UL. Nu har man hos kommunen begärt att Stora Torget ska bli fritt från taxi fredags- och lördagsnätter, något som Håkan Eriksson, vd för Uppsala Taxi inte vill se. Han vill istället ha stoppförbud på torget och nya taxihållplatser på annat håll i centrum.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)