Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Miljard att söka för klimatåtgärder

Nanna Wikhjolm är projektledare för Klimatklivet vid Naturvårdsverket. Nu finns det 1,2 miljarder att söka för bland annat företag för lokala klimatåtgärder. Foto: Ulo MAasing.

Nanna Wikholm är projektledare för Klimatklivet vid Naturvårdsverket. Nu finns det 1,2 miljarder att söka för bland annat företag för lokala klimatåtgärder. Foto: Ulo Maasing.

Naturvårdsverket öppnade på måndagen på nytt möjligheter att söka pengar från Klimatklivet. Totalt finns det 1,2 miljarder kronor som företag, kommuner, landsting, ideella föreningar och andra organisationer kan söka till lokala klimatåtgärder.

Stöd från Klimatklivet kan bland annat ges till projekt inom transporter, energieffektivisering, infrastruktur, avfall, fjärrvärme och informationsspridning. Stödet ges till de åtgärder som ger störst klimatnytta per investerad krona.

– Hittills har över 1000 åtgärder fått stöd. Det gäller allt från stora industrianläggningar för 400 miljoner kronor till laddstationer för elbilar i bostadsrättsföreningar för 20 000 kronor, säger Nanna Wikholm, projektledare för Klimatklivet.

Från och med den 25 juli gäller nya juridiska förutsättningar för den som vill söka pengar från Klimatklivet. Bland annat finns nu ökade möjligheter att söka pengar för tillvaratagande av spillvärme från industrier. Kraven på vad som ska finnas med i en ansökan till Klimatklivet har också ändrats och förenklats.

Senast den 11 september måsta zansökan vara inne hjos Naturvårdsverket.

Share Dela

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)