Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Flera elektriska premiärer från BYD på Busworld

Kinesiska BYD som expamnderar över hela världen kommer i Kortrijk att visa flera nyheter.

Kinesiska BYD som expamnderar över hela världen kommer i Kortrijk att visa flera nyheter.

Den kinesiska busstillverkaren BYD kommer på den stora bussmässan Busworld i Kortrijk i oktober att lansera flera nyheter.  På mässan kommer BYD att premiärvisa den första buss man har tillverkat i Europa liksom en ny, låggolvs midibuss som uppfyller europeiska specifikationer. BYD:s elbussar finns även i Sverige, med fem bussar i trafik hos Nobina i Ängelholm och tolv hos Transdev i Eskilstuna. Fler är på väg till Sverige.

Den nya midibussen är en 8,75 meter lång, luftkonditionerad buss med genomgående låggolv. Den kompletterar BYD:s produktpalett av elbussar som idag omfattar enplansbussar på 10,2, 10,8 och 12 meter samt en 18-meters ledbuss och en dubbeldäckare.

Den normalstora, alltså tolv meter långa batteribuss, som BYD visar i Kortrijk är den första som lämnar företagets första europeiska fabrik, belägen i Ungern. En andra fabrik är planerad i Frankrike. De BYD-bussar som hittills har levererats i Europa är tillverkade i Kina.

Bussen har en ny front som företaget ännu inte har avslöjat men som ska bli standard på alla BYD:s elbussar i framtiden. Bussen kommer också att erbjuda en rad nyheter, jämfört med dagens stadsbussar från BYD: inga batterier i passagerarutrymmet, ny ergonomisk förarplats, LED-belysning och ett nytt, automatiskt sprinklersystem för batteriutrymmet.

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)