Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ny framgång för BYD i Sverige

Bussar från BYD ska sköta stadstrafiken i Norrtälje efter nästa sommar.

Bussar från BYD ska sköta stadstrafiken i Norrtälje efter nästa sommar.

Ytterligare en svensk stad ska nästa år få trafik med elbussar från den kinesiska busstillverkaren BYD, Build Your Dreams. När samtliga fyra stadsbusslinjer i Norrtälje i augusti 2018 ska börja köras med elbussar har operatören Nobinas val fallit på stadsbussar från BYD.

Totalt handlar det om fem depåladdade elbussar från BYD som ska sköta trafiken i Norrtälje. Idag kör Nobina fem BYD i tätortstrafiken i Ängelholm. I Eskilstuna har Transdev tolv depåladdade BYD i trafik.

Martin Atterhall, fleet manager på Nobina, säger till bussmagasinet.se att man bedömer depåladdade elbussar som konkurrenskraftiga, utan att man behöver investera i infrastruktur som laddstationer på ändhållplatser.

– Räckvidden är tillräcklig och den minskade passagerarkapacitet som de tyngre batterierna i depåladdade bussar innebär inte är något problem. Det är på få platser i Sverige där man utnyttjar full passagerarkapacitet i bussarna.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)