Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nya framgångar för BYD:s elbussar

Kinesiska BYD och brittiska ADL i samarbete skördar nya framgångar. Foto: BYD.

Kinesiska BYD och brittiska ADL i samarbete skördar nya framgångar. Foto: BYD.

Den kinesiska busstillverkaren BYD fortsätter sin framryckning i Europa. Företaget har nu levererat tolv BYD ADL Enviro 200EV 12-meters batteribussar till bussoperatören Arriva i Liverpool. Nyligen inledde BYD leveranser av 23 fullstora batteribussar till lokaltrafiken i Turin, Italien.

BYD satsar helt på depåladdade bussar som inte kräver någon infrastruktur i form av laddstationer längs linjen – den lösning som Volvo hittills har fokuserat på. BYD är också den busstillverkare som hittills har levererat flest batteribussar på den europeiska bussmarknaden.

I Storbritannien har BYD ett nära partnerskap med den brittiska busstillverkaren ADL, Alexander Dennis. Tillsammans har man tagit hem samtliga order i London på fullstora elbussar med hittills 157 bhussar i trafik eller beställda.

Bussarna till Liverpool kommer att köra 160 – 210 kilometer om dagen på de två linjer de ska trafikera och behöver inte laddas under trafiktiden. Bussarna har plats för 38 sittande och 32 stående passagerare.

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)