Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nya framgångar för BYD:s elbussar

Kinesiska BYD och brittiska ADL i samarbete skördar nya framgångar. Foto: BYD.

Kinesiska BYD och brittiska ADL i samarbete skördar nya framgångar. Foto: BYD.

Den kinesiska busstillverkaren BYD fortsätter sin framryckning i Europa. Företaget har nu levererat tolv BYD ADL Enviro 200EV 12-meters batteribussar till bussoperatören Arriva i Liverpool. Nyligen inledde BYD leveranser av 23 fullstora batteribussar till lokaltrafiken i Turin, Italien.

BYD satsar helt på depåladdade bussar som inte kräver någon infrastruktur i form av laddstationer längs linjen – den lösning som Volvo hittills har fokuserat på. BYD är också den busstillverkare som hittills har levererat flest batteribussar på den europeiska bussmarknaden.

I Storbritannien har BYD ett nära partnerskap med den brittiska busstillverkaren ADL, Alexander Dennis. Tillsammans har man tagit hem samtliga order i London på fullstora elbussar med hittills 157 bhussar i trafik eller beställda.

Bussarna till Liverpool kommer att köra 160 – 210 kilometer om dagen på de två linjer de ska trafikera och behöver inte laddas under trafiktiden. Bussarna har plats för 38 sittande och 32 stående passagerare.

Share Dela

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)