Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Taxijätte hämtar vd från tåget

Peter Viinapuu blir ny vd för taxijätten Cabonline Grup. Foto: MTR Nordic.

Peter Viinapuu blir ny vd för taxijätten Cabonline Grup. Foto: MTR Nordic.

Taxijätten Cabonline Group får ny vd. Ägarföretaget Ixat Intressenter AB utsåg på fredagen Peter Viinapuu till ny vd för Cabonline Group, där bland andra TaxiKurir, Taxi 020, Norgestaxi, TOPCAB, Taxi Skåne och Sverigetaxi ingår. Peter Viinapuu efterträder Thomas Ekman som lämnar företaget.

Peter Viinapuu kommer närmast från MTR Nordic AB där han är vd och koncernchef över bolagets fyra verksamheter i Sverige och dessförinnan var han vd för MTR Tunnelbanan under fem år. Innan MTR Nordic har Peter en lång karriär bakom sig från ledande befattningar inom SAS varav den senaste som COO i SAS Sverige.

– Cabonline går nu in i en fas där vi än mer fokuserar på operationell effektivitet. Här kommer Peter in med kunskap från tidigare uppdrag och hans starka operativa erfarenhet gör honom väl lämpad att leda företaget, då det fortsätter att fokusera på lönsam tillväxt på den nordiska marknaden, kommenterar Jon Risfelt, styrelseordförande för bolaget.

Tillträdesdatum är ännu inte fastställt, men beräknas ske senast under första kvartalet 2018.

Taggat som: , , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)