Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Regnbågsflaggor på Skövdebussar

Regnbågsflaggor kommer att pryda stadsbussarna i Skövde till helgen. Foto: Västtrafik.

Regnbågsflaggor kommer att pryda stadsbussarna i Skövde till helgen. Foto: Västtrafik.

Västtrafik och bussföretaget Nobina kommer att flagga stadsbussarna i Skövde med regnbågsflaggan under Skövde Pridefestival. Man vill med det markera att man tar ställning för alla människors lika värde, mångfald och tolerans och visa att kollektivtrafiken är till för alla.

– Vi vill visa att alla är välkomna i kollektivtrafiken. Pridefestivalens värdegrund stämmer väl överens med våra värderingar om mångfald, tolerans och människors lika värde, säger André Sellén, trafikchef för Nobina som kör all linjetrafik åt Västtrafik i Skaraborg.

Skövde Pridefestival pågår mellan den 29 september och 1 oktober. Syftet är att skapa trygga mötesplatser för HBTQ-personer samt stötta och verka för allas lika värde och ökad jämlikhet i samhället. Festivalen vill lyfta upp normkritik och verka för en positiv samhällspåverkan.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)