Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Hybridgenombrott för Volvo i Singapore

Volvo har fått en genombrottsorder på hybridbussar till Singapore. Foto: Volvo Bussar.

Volvo har fått en genombrottsorder på hybridbussar till Singapore. Foto: Volvo Bussar.

Volvo Bussar har fått en order på 50 hybridbussar till Singapore. Företaget ser ordern som ett genombrott på marknaden. Det är transportmyndigheten i Singapore, Land Transport  Authority (LTA) som står för ordern som ett led i stadens arbete med att införa en mer miljövänlig stadsbussflotta.

– Bussarna innebär inte bara att pendlare får en tystare och bekvämare bussfärd, utan också att bussförarna får en bättre arbetsmiljö. För att förbereda våra bussförare för förändringen, kommer vi att samarbeta med partners inom industrin för att vidareutbilda dem inom ramen för Singapore Bus Academy, säger LTA i ett uttalande.

– Ordern från Transportmyndigheten är ett stort genombrott för Volvo och visar vår ledande position inom elektromobilitet och det kommersiella värde vi levererar i Singapore, säger Manish Sahi, chef för Volvo Bussar i Singapore.

– De här bussarna kommer ge intressenter från hela regionen möjligheten att uppleva och förstå den här tekniken, och också bidra till att göra Singapore till en ‘måste besöka’ plats för de som är operatörer eller beslutsfattare inom kollektivtrafik, säger Akash Passey, chef för regionen International på Volvo Bussar.

De 50 hybridbussarna – som drivs med en dieselmotor, batteri och elmotor – kommer sättas i trafik med start andra halvåret 2018.  Totalt har Volvo hittills sålt fler än 3000 hybrider till fler än 22 länder.

Taggat som: , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)