Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Miljömärkt el för Karlstadsbuss

Nu Bra Miljöval. Karlstadsbuss och Keolis kör elbussarna i Karlstad på miljkömärkt el. Foto: Karlstadsbuss.

Nu Bra Miljöval. Karlstadsbuss och Keolis kör elbussarna i Karlstad på miljömärkt el. Foto: Karlstadsbuss.

Karlstadsbuss´  elbussar kör nu på miljömärkt el. Som ett led i Karlstadsbuss´ miljöarbete har bussentreprenören Keolis tecknat avtal med Vattenfall gällande el som är märkt med ”Bra miljöval”. Det betyder att alla elbussar i Karlstad nu drivs på el som kommer från helt förnybara källor.

Genom det nya avtalet kan Karlstadsbuss fortsätta att reducera sina utsläpp av koldioxid.

Bra Miljöval innebär att all el kommer från vind-, vatten- eller solkraft och att det ställts hårda miljökrav på den förnybara energin. Bussföretaget Keolis, som kör bussarna på Karlstadsbuss uppdrag, har valt el som kommer från vattenkraft.

Detta betyder att vattendrag inte får torrläggas eller att vattenflöden inte får understiga vissa nivåer. Utöver detta så avsätter Vattenfall pengar till Naturskyddsföreningens fonder för varje såld kilowattimme som märkts med Bra Miljöval.

– Vårt uppdrag är att utveckla och ständigt förbättra Karlstads kollektivtrafik, både för våra nuvarande och framtida resenärer. Genom att våra bussar drivs på el som är märkt Bra miljöval kan vi minimera miljöpåverkan från vår egen och entreprenörernas verksamhet, säger Mattias Bergh, chef på Karlstadsbuss.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)