Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Okänd Göteborgsartist ses av miljoner tack vare elbuss

ElbussartistEn för de flesta helt okänd artist från Göteborg är på väg att ta elbuss till sitt genombrott. Till helt nyligen levde Nathalie Cuti ett alldeles vanligt liv långt ifrån strålkastarljuset. Men efter att videon med hennes egna låt ”Light the lights” setts över 3,5 miljoner gånger på en dryg vecka i sociala medier håller saker på att förändras för 22-åringen från Göteborg.

Den senaste veckan har Nathalie Cutis nyskrivna låt spridits som en löpeld på sociala medier. Hennes röst har liknats vid Lana del Reys och i skrivande stund har videon med låten över tre miljoner visningar på Youtube och siffran stiger varje dag.

Videon med låten är en del av den globala lanseringskampanjen för Volvos nya elbuss 7900 Electric som presenterades för världen förra veckan.

– Med lanseringsfilmen vill vi berätta om fördelarna med elbussar på ett nytt sätt. Elbussar är tysta, utsläppsfria och kan köra överallt i staden. Det öppnar upp för helt nya möjligheter att planera våra städer och för människor att mötas, utvecklas – och göra sig hörda. ’Light the lights’ är en kanonlåt som passar väldigt bra in i den här kontexten, säger Lina Martinsson, ansvarig för digital kommunikation på Volvo Bussar.

Låten har Nathalie skrivit själv tillsammans med pojkvännen Leo Lönnroth. För Nathalie Cuti har musiken alltid varit en viktig del av livet. Hon fick sin första gitarr av sin pappa redan som liten, men det var först på högstadiet som musiken fick en större plats och drömmen om att kunna leva på musiken växte. Men drömmarna möttes av den hårda verkligheten och en tuff konkurrens inom branschen.

– Jag är helt överväldigad över den uppmärksamhet som låten fått. Det är svårt att tro att det är sant. Jag skrev ’Light the Lights’ utifrån mina egna erfarenheter. Om man lyssnar på texten så handlar den om att vilja bli sedd, om att vilja höras. ”Jag är här, se mig”. Jag har alltid haft musiken i mitt liv, men har inte riktigt vågat tro på mig själv och ta för mig, och då är det svårt att slå sig fram som artist, säger Nathalie Cuti som idag jobbar på ett kafé i Göteborg.

Här är videon med Nathalie Cuti:

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)