Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Stockholm lockar fler långväga besökare

Solnedgång över Riddarfjärden och Kungsholmen i Stockholm. Foto: Ulo Maasing.

Solnedgång över Riddarfjärden och Kungsholmen i Stockholm. Foto: Ulo Maasing.

De långväga besökarna lockas av Sommarstockholm, konstaterar Visit Stockholm. Det gäller inte minst besökare från de stora internationella marknaderna USA, Indien och Kina. Drygt 960 000 övernattningar gjordes under sommarmånaderna juni, juli och augusti 2017 av besökare från Europa utanför Norden och gav en ökning om totalt 2 %. Under sommaren lockades färre inhemska besökare, men långväga besökare fortsätter att öka.

Största antalet ökningar stod utomeuropeiska besökare för under sommaren 2017. Antalet gästnätter var 18% fler än under förra sommaren. Mest noterbart är utvecklingen för USA (+34 %), Indien (+33 %) och Kina (+36 %).

– Sedan december 2016 har Stockholm varje månad vuxit som internationell destination. Extra positivt är den senaste tidens tillväxt från fjärrmarknader som USA och Kina som är ett resultat av både ökad tillgänglighet och ökade marknadsföringsinsatser, säger Thomas Andersson, vd för Visit Stockholm.

Besökare från Tyskland är den överlägset största gruppen under sommarmånaderna med nästan 300 000 övernattningar i Stockholm.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)