Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Volvo på elektrisk marknadssföringsturné i Europa

Har Västtrafik börjat köra i Marseilles, Frankrike? Nej, det är Volvo som visar sin elhybridbuss. Foto: Volvo Bussar.

Har Västtrafik börjat köra i Marseilles, Frankrike? Nej, det är Volvo som visar sin elhybridbuss. Foto: Volvo Bussar.

Volvo Bussar är just nu ute på en marknadsföringsturné för att i olika europeiska städer visa upp sin elhybridbuss. Just nu kan därför de boende i den franska storstaden Marseille resa med Västtrafik. Eller rättare sagt med en av de elhybridbussar som normalt går på linje 55 i Göteborg. Det handlar om en fyra veckor lång presentation av Volvos elhybridbuss, tillverkarens koncept för snabbladdning och användning av HVO.

Istället för på Västtrafiks linje 55 rullar nu bussen på linje 82 i Marseilles som körs av RTM (Régie des Transports Metropolitains). Det är första gången som Volvo 7900 Electric Hybrid går i trafik i Frankrike.

Eftersom Marseilles inte har någin infrastruktur för snabbladdning vid ändhållplatserna använder sig Volvo av en ”mobil” laddstation från ABB, men med det öppna gränssnittet OppCharge som ett flertal europeiska busstillverkare har anslutit sig till.

Nyligen visade Volvo upp bussen och systemet under ett par veckor i Manchester, England.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)