Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Julstämning på busshållplatser i Göteborg

Julpyntad busshållplats i Göteborg. Foto: Västtrafik.

Flera av busshållplatserna i centrala Göteborg får en särskild julprägel för att resenärerna ska få känna lite extra julstämning i samband med bussresan. Det är några av hållplatserna på linje 55, elbusslinjen i Göteborg, som har fått extra julpynt. Bakom initiativet står projektet ElectriCity.

– Tidigare har vi kört en Julbuss på linje 55. I år väljer vi istället att julpynta tre hållplatser för att skapa en inbjudande och mysig miljö, säger Lena Johansson, kommunikationsstrateg på Västtrafik.

Häromåret fick julstämningen på linje 55 ett lite snöpligt slut. Julbussen på linjen, som var försedd med en riklig julbelysning, stoppades helt enkelt av polisen och förbjöds att fortsätta om inte julbelysningen på bussen togs bort. Polisen lär dock inte ha något att invända mot julpyntade hållplatser.

Från den 30 november och fram till jul får alltså många av Västtrafiks kunder starta sin dag i en julpyntad hållplats. Premiärdagen bjuds resenärerna på glögg och pepparkakor under några timmar på de aktuella hållplatserna.

– Detta är ett sätt för oss att fortsätta uppmärksamma samarbetet inom ElectriCity och samtidigt bjuda på lite extra julkänsla i samband med resan, säger Helena Lind, presschef Volvo Bussar.

Share Dela

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)