Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Skånetrafiken nominerat till internationella biljettpriser

Skånetrafikens nya biljettsystem är nominerat till internationellt pris i två kategorier. Foto: Ulo Maasing.

Skånetrafikens nya biljettsystem kan vinna internationella priser. Skånetrafiken är nominerat i två kategorier på Transport Ticketing Award i London. Hur det kommer att gå blir klart på en stor gala i London den 23 januari. Bakgrunden till att Skånetrafiken har nominerats är att man i våras började införa ett helt nytt biljettsystem med personliga zoner. Än så länge finns systemet i Skånetrafikens nya app och redan nu väljer mer än var fjärde pendlare att köpa sitt månadskort med appen.

Systemet är framtaget av Skånetrafiken själv eftersom det inte fanns en färdig lösning att köpa. Det är helt molnbaserat och byggt på Microsofts tjänster tillsammans med konsultföretaget Stratiteq.

– Vi har goda chanser att vinna, särskilt i kategorin Best Smart Ticketing Programme som fokuserar mycket på hur vår nya prismodell är uppbyggd. Den är verkligen unik med sina personliga zoner, jag har aldrig hört talats om något liknande, säger Mariell Hallenhed, produktägare för biljettsystemet.

Galan i London arrangeras tillsammans med den årliga konferensen Transport Ticketing Global. Där samlas över 800 deltagare från över 50 länder som på ett eller annat sätt arbetar med framtidens biljetter eller betallösningar inom kollektivtrafik. Bland Skånetrafikens konkurrenter finns till exempel Mastercard, Metro and Tram division of the City of Amsterdam och Abellio ScotRail som kör tågen i Skottland

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)