Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Två år efter Parisavtalet: ”Glädjande minskning av utsläpp från transporter”

Ulf Perbo, näringspolitisk chef på Transportföretagen. Foto: Magnus Sandberg.

Utsläppen av växthusgaser från vägtrafiken i Sverige minskar trots fler transporter. Det är ett mycket positivt besked två år efter Parisavtalets tecknande, menar Transportföretagen där Sveriges Bussföretag ingår.

På tisdagen är det två år sedan Parisavtalet undertecknades. Transportföretagen gläds nu åt en kraftig minskning av växthusgaser från vägtrafiken enligt statistik från SCB, detta trots att transporterna har ökat.

– Det är en mycket glädjande utveckling att transportnäringen i Sverige klarar av att både minska utsläppen samtidigt som fler transporter kör på vägarna. Det är ett stort steg i rätt riktning och ett bevis på att det transportsmarta samhället redan är här, säger Ulf Perbo, näringspolitisk chef på Transportföretagen.

– Nu gäller det att fortsätta med såväl energieffektivisering, elektrifiering och ökad användning av förnybara drivmedel för att fortsatt utvecklas i rätt riktning. Vi står redo att aktivt bidra till det långsiktiga målet om en fossilfri fordonstrafik, säger Ulf Perbo.

Statistiken för år 2016 visar minskade utsläpp med -3.3 procent för personbilar, -7.6 procent för bussar och -11.2 procent för lastbilar. Den sammanlagda minskningen för vägtrafiken totalt landar på -5.5 procent.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)