Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nattstopp för tryggare bussresor i Örebro

Från i sommar införs nattstopp för stadsbussarna i Örebro. Foto: Ulo Maasing.

Från i sommar införs nattstopp på stadsbussarna i Örebro. Syftet är att öka tryggheten för bussresenärerna. Nattstoppet innebär att den som reser på sena kvällar och nätter har möjlighet att stiga av bussen mellan två hållplatser.

Politikerna i samhällsbyggnadsnämnden i Region Örebro län fattade beslut om nattstoppet på tisdagen. Det innebär att den som reser med Länstrafiken i Örebro mellan klockan 21.00 och 04.00 kan be bussföraren att stanna mellan två hållplatser. Om den önskade platsen lämpar sig för ett stopp blir resenären avsläppt där.

– Många, framförallt kvinnor, upplever att det är otäckt att vistas utomhus på nätterna. Om vi kan underlätta för dem genom att stanna bussen närmare deras hem vill vi prova det. Vårt mål är att bussen ska vara ett alternativ för alla, när som helst på dygnet, säger Mats Gunnarsson(MP, ordförande i region Örebro läns samhällsbyggnadsnämnd.

Nattstoppen genomförs på försök under 18 månader och gäller för resenärer som färdas ensamma. Avstigning sker endast genom framdörren.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)