Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bussförare åtalad efter sjödrama med knytnävskamp

Dramat började när föraren hade ställt upp bussen över två filer på vägfärjan och färjekaptenen fotograferade detta. Foto ur polisens förundersökning.

Föraren av en buss som körde åt Västtrafik har åtalats vid Uddevalla tingsrätt. Bussföraren anklagas för att i somras ha angripit kaptenen på en av Trafikverkets färjor. Detta, sedan kaptenen hade sagt till bussföraren att han hade ställt upp bussen fel ombord på färjan och att det inte var första gången det hände.

När kaptenen tog fram en kamera för att dokumentera hur bussen stod uppställd över två filer brast det för föraren enligt åtalet.

– När chauffören ser detta springer han ut ur bussen och slår till kaptenen över axeln och armen samt drar honom i hans tröja. Kaptenen berättar att han rycker sig loss och springer mot trappan som leder upp mot bryggan där man styr. Kaptenen förklarar hur han springer upp för första trappavsatsen, och att chauffören springer efter, heter det i förundersökningen som tidningen GT/Expressen har tagit del av.

Färjekaptenen säger sig ha varit mycket skärrad. Bussföraren, däremot, nekar till brott och hävdar att det var han som blev slagen.

– Med all kraft knyter han nävarna och slår mig två gånger. En gång på örat, vänster sida, och sedan i huvudet ovanför vänster öra och handsfreen gick sönder, säger föraren i förundersökningen.

Helt klart är det att det inte bara var bussen som gick över linjen under färjeturen…

Share Dela

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)