Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

”Gratis bussresor ger ungdomar trygghet”

Socialdemokraterna i Helsingborg vill att bussresorna ska vara fria för ungdomar kvällar och nätter. Foto: Ulo Maasing.

Socialdemokraterna i Helsingborg vill att ungdomar ska få resa gratis med kollektivtrafiken under sena kvällar och nätter. Syftet är att ungdomarna ska känna sig tryggare på väg hem från sena aktiviteter, skriver Lokaltidningen Helsingborg.

– Vi vet att det finns många unga som i dag känner sig otrygga när de ska hem från sena aktiviteter. Genom att ta bussen istället för att gå genom mörka gränder och parker skulle den upplevda tryggheten per automatik höjas, säger Ola Möller (S), kommunalråd i oppositionen, till Lokaltidningen Helsingborg.

Partiet vill också undersöka möjligheterna att införa nattstopp på bussarna, alltså att bussarna nattetid stannar på begäran även på andra ställen än hållplatserna. Det skulle göra att resenärerna fick kortare avstånd hem från bussen nattetid. Lösningen finns resan på flera håll i landet.

2006 sedan testades fria bussresor i Örebro kvällstid, men försöket fick avbrytas i förtid sedan bussarna utsatts för vandalisering och till och med användes som toaletter.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)