Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Miljöministern kollar Eskilstunas elbussar

Vice statsminister Isabella Lövin(MP) kollar in Eskilstunas elbussatsning.

När miljöminister Isabella Lövin(MP) på onsdagen besöker Eskilstuna står stadens elbussatsning på programmet. Med tolv elbussar i drift och ett väl fungerande trepartsamarbete mellan Sörmlandstrafiken, Eskilstuna kommun och trafikföretaget Transdev har Eskilstuna blivit något av en modell i Sverige när det gäller hållbar och eldriven kollektivtrafik.

På onsdagen ska miljö- och klimatminister Isabella Lövin, tillika vice statsminister, lära sig mer om elbussatsningen i Eskilstuna.

– Det känns hedervärt att ta emot vice statsminister Isabella Lövin på vår bussdepå i Eskilstuna. Vi på Transdev tror att framtidens kollektivtrafik kommer vara personifierad, automatiserad, uppkopplad och eldriven och vi är idag det transportföretag som har flest elbussar i Sverige och i Europa.

– Det behövs ett starkt politiskt engagemang för att fler ska gå över till eldrift. Regeringen ändrade regelverket förra året för att göra det möjligt för oss som äger och driftar bussarna att söka elbusspremien. Vi tycker att sådana beslut går åt rätt håll, säger Gunnar Schön, vd för Transdev Sverige.

Med den nya klimatlagen som trädde i kraft i januari, satte regeringen som mål att transportbranschen skulle minska sina utsläpp med 70 procent senast år 2030 jämfört med 2010.

Regeringsdelegationen kommer att tas emot av representanter från Sörmlandstrafiken, Eskilstuna Kommun och Transdev.

Elbusstrafiken i Eskilstuna körs med batteribussar från BYD.

Taggat som: , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)