Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Skånetrafikens betyg störtdyker

Skåningarnas betyg på Skånetrafiken rasade i fjol. Foto: Ulo Maasing.

Skåningarnas betyg på sin kollektivtrafik, Skånetrafiken, störtdök under förra året. Det visar siffror som presenterades för politikerna i kollektivtrafiknämnden i Region Skåne på fredagen. Mindre än varannan skåning är nöjd med Skånetrafiken – långt mindre än målet på 60 procent. Bland de mer frekventa resenärerna har raset varit påtagligt, från 61 procent nöjda eller mycket nöjda år 2016 till 52 procent i fjol. Målet var där 65 procent nöjda kunder.

Huvudsakligen är det tågtrafiken som sänker skåningarnas betyg på Skånetrafiken.

Sedan siffrorna presenterats på fredagen reagerar Alliansen i Region Skåne och kräver konkreta åtgärder för att fler ska bli nöjda med Skånetrafiken.

– Mindre än hälften av skåningarna är nöjda med Skånetrafiken. Vilket företag hade tillåtits fortsätta med så låga siffror? Vi vill ju att fler ska vilja åka kollektivt. Att inget görs åt missnöjet är häpnadsväckande, säger exempelvis Cristina Glad (L) vice ordförande i kollektivtrafiknämnden.

– Skånetrafiken måste nu ta tag i detta och vända utvecklingen. Fler måste gilla åka kollektivt. Vi kräver därför att åtgärder nu sätts in för att vända utvecklingen., säger Christer Akej (M) ledamot i kollektivtrafiknämnden.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)