Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Wifi på hundratals hållplatser i väst?

Socialdemokraterna vill att minst 222 hållplatser i Västra Götaland ska få wifi. Foto: Ulo Maasing.

Socialdemokraterna i Västra Götaland vill att minst 222 hållplatser i regionen ska utrustas med wifi, alltså trådlös internetuppkoppling, för resenärerna, skriver Skaraborgs Allehanda. När sedan även bussar och tåg utrustats med wifi kommer resenärerna att kunna dra nytta av en sömlös internetuppkoppling, från hållplatsen och in i fordonet.

Frågan tas upp i Västtrafiks styrelse på tisdagen.

– En självklarhet, säger Alex Bergström(S), vice ordförande i Västtrafik, samtidigt som han beklagar att långt ifrån alla Västtrafiks fordon har uppkoppling. Det beror på att ett överklagande har försenat upphandlingen av wifi ombord.

– Uppkoppling på hållplatserna ökar kollektivtrafikens attraktivitet. Vi vill ju också att resenärerna använder Västtrafiks app. Om vi har en fungerande uppkoppling blir det ju lättare även för chaufförer och kontrollanter. Ingen resenär kan skylla på att uppkopplingen inte fungerar, säger han till tidningen.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)