Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Förlängt och elektriskt för Nobina i Oslo

Nobina får två trafikavtal i Oslo förlängda. Bland annat ska 20 batteridrivna ledbussar sättas in. Nobina satte i december den första batteridrivna ledbussen från BYD i trafik i Oslo. Foto: Ruter.

Bussoperatören Nobina får sina avtal med trafikhuvudmannen Ruter i Oslo förlängda. Det är de båda avtalen Oslo Vest och L25 som förlängs med två och ett halvt respektive tre år fram till april 2022 respektive april 2023. Förlängningen gör det samtidigt möjligt med en satsning på elbussar och en övergång till fossilfria drivmedel.

Det samlade värdet av förlängningen uppskattas till ca 800 miljoner norska kronor. Totalt handlar det om 92 tursatta bussar varav 20 elektriska ledbussar.

Övergången till elektriska ledbussar i Oslo Vest kommer ske gradvis under 2019. Under perioden kommer även en omställning till fossilfria drivmedel att ske i syfte att ytterligare minska utsläppen av koldioxid.

Satsningen är en del i Ruters ambition om att tillsammans med operatörerna bidra till en fossil- och utsläppsfri kollektivtrafik och bättre luftkvalité.

– Nobina är både stolta och glada över det fortsatta förtroendet och samarbetet med Ruter. Detta samtidigt som vi bidrar till nya miljövänliga lösningar och teknik till Osloregionen, där vi som en av Norges första operatörer bidrar till att etablera eldrift i större skala, säger Magnus Rosén, koncernchef och vd Nobina.

Taggat som: , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)