Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Fritt för Falköpingsseniorer

Glada seniorer. Snart får alla som bor i Falköping och är 65 eller äldre åka gratis med kollektivtrafiken i den egna kommunen. Foto: Thomas Harrysson.

Från och med den 1 maj 2018 kan seniorer som är 65 år och äldre, resa helt gratis med Västtrafiks bussar och tåg inom Falköpings kommun. Kommunen har sedan tidigare erbjudit seniorresor till personer över 75 år. Nu har kommunen tecknat ett nytt avtal med Västtrafik som innebär att personer som är folkbokförda i kommunen och minst 65 år kan åka gratis på Västtrafiks bussar och tåg inom kommunens gränser.

– Det här är en satsning på välfärden som vi i den politiska majoriteten lovat att genomföra, säger Dan Gabrielsson(S), kommunstyrelsens ordförande.

– Vi beräknar att merkostnaden för kort och resor kommer att kosta cirka 1 miljon kronor under det första året och cirka 700.000 kronor under de följande åren. Det första året får vi en stor engångskostnad för nya kort, berättar Leif Bigsten, kommunstrateg för logistik och infrastruktur.

Falköpings stadstrafik ökade med 3,1 procent under 2017 och det gjordes 367 983 resor. Det var åttonde året i rad som Falköpings stadstrafik har haft en positiv utveckling när det gäller bussresenärer.

Share Dela

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2020 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)