Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Klart för kameror i Flexbussar

Flexbuss har fått tillstånd till trygghetskameror i 52 bussar i Kalmar län. Foto: KLT.

Länsstyrelsen i Kalmar län har nu gett sitt godkännande till att bussföretaget Flexbuss får använda trygghetskameror på 52 av de bussar man kör för länstrafiken KLT. Tillståndet gäller 52 bussar i sju av kommunerna i Kalmar län, bland annat Oskarshamn, Mönsterås, Högsby och Hultsfred.

Det blir fyra kameror på de större bussarna och två på de mindre. Syftet med kamerorna är att de ska underlätta att förebygga och förhindra brott mot förare och passagerare samt skapa en bra och trygg arbetsmiljö i bussarna.

– Det känns bra att tillståndet från Länsstyrelsen nu är klart. Handläggningstiden har varit extremt lång. Frågan är viktig för våra förares arbetsmiljö, säger David Lindquist VD på Flexbuss Sverige AB.

– Nu är det upp till KLT att besluta om vilka och hur många fordon som ska utrustas med trygghetskameror. Vi har en dialog med KLT i skrivande stund och väntar besked på vilka fordon som man vill utrusta med trygghetskameror.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)