Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Anna Grönlund in i Svensk Turisms styrelse

Anna Grönlund, branschchef och vice vd vid Sveriges Bussföretag. Foto: Ulo Maasing.

Anna Grönlund, branschchef och vice vd för Sveriges Bussföretag, valdes på tisdagen in i styrelsen för Svensk Turism. Hon representerar där Transportföretagen och dess förbund, bland dem naturligtvis även Sveriges Bussföretag.

– Frågor rörande turist- och besöksnäring är viktiga och väldigt betydelsefulla för Sveriges Bussföretag och flera av våra systerförbund inom Transportföretagen, säger Anna Grönlund.

Turismen ökar kraftigt i Sverige. 2016 omsatte turismen nära 300 miljarder kronor och sysselsatte 170 000. Antalet utländska besökare har ökat med 11 procent. Enligt Sveriges Kommuner och Landsting, SKL är den svenska besöksnäringen en av de tjänstenäringar som under 2000-talet skapat flest arbetstillfällen.

– För att besöksnäringen ska kunna fortsätta sin positiva utveckling behövs fungerande transporter för både människor och varor. Transportnäringens utveckling och förutsättningar är därför en viktig pusselbit i den svenska besöksnäringens tillväxt enligt konceptet resa, bo, äta och göra. Ett koncept som sammantaget skildrar alla viktiga delar i besökarens upplevelse, delar som var för sig påverkar helhetsupplevelsen, säger Anna Grönlund.

Svensk Turism samlar den svenska besöksnäringen och ägs av 170 företag och organisationer som representerar tiotusentals företag i hela besöksnäringen inom områdena äta, bo, resa och göra. Organisationens uppgifter är att förvalta näringens del av ägarskapet i kommunikationsbolaget VisitSweden, vara huvudman för Nationell strategi för svensk besöksnäring och att utgöra ett forum för den svenska besöksnäringens strategiska utveckling.

Taggat som: , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)