Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Full fart på Busstorget

Anna Grönlund, branschchef Sveriges Bussföretag, invigningstalade på Busstorget. Foto:Paula Isaksson.

På fredagen invigdes årets upplaga av Busstorget med 183 deltagare och 17 utställare på Selma Spa i Sunne. Under ett fullspäckat tvådagarsevent med seminarier, provkörning av bussar, herrgårdsmiddag och mingel träffas bussföretagare och bussleverantörer från hela landet.

Av Paula Isaksson

För fjärde året i rad arrangeras Busstorget av bransch- och arbetsgivarorganisationen Sveriges Bussföretag tillsammans med busstillverkarna MAN, Mercedes, Neoplan, Scania, Setra, Volvo och VDL.

Deltagare som kommer från hela landet representerar bussföretag, bussresearrangörer eller andra företag som har kopplingar till branschen. Under både fredagen och lördagen har de chansen att lyssna till ett flertal intressanta programpunkter som kör- och vilotider med Tomas Byberg, nytt medlemsstöd, vägtransportpaketet och rekrytering i bussbranschen.

– Busstorget som evenemang är ett sätt för oss som bussföretag och hela branschen att visa på den betydelse och storlek som turist- och beställningstrafiken har i Sverige och vilket betydelse det har för tillväxt och turism i hela landet. Programmet för de här två dagarna speglar vilka frågor som är aktuella och som vi arbetar med, inledningstalade Anna Grönlund, vice vd Sveriges Bussföretag.

Taggat som: , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)