Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nytt busslinjenät förbereds i Lund

Förslaget till Lunds nya busslinjenät. Bild: Lunds kommun.

Busslinjenätet i Lund ska läggas om. Skånetrafiken, Lunds Kommun och Nettbuss Stadsbussarna har tagit fram ett förslag till ett nytt linjenät som är tänkt att förverkligas i två etapper. Den första etappen ska genomföras till 2020, den andra till 2023. Nu vill man ha in synpunkter fån lundaborna.

Syftet är att fler ska välja att resa kollektivt och den snart klara utredningen om framtidens linjenät för stadsbussarna innehåller förslag på bland annat rakare linjer för kortare restid.

Redan 2015 fick lundaborna möjligheten att tycka till om kollektivtrafiken i staden. Nu bjuds de åter in för att komma med synpunkter på förslaget till hur stadsbusstrafiken ska se ut efter 2023.

Det övergripande målet för Lunds kollektivtrafik är ett fördubblat resande med kollektivtrafiken fram till år 2020 jämfört med 2006 års resande. Utredningen om framtidens stadsbusslinjenät är framtagen i ett samarbete mellan Lunds kommun, Nettbuss Stadsbussarna och Skånetrafiken. Arbetet har tagit avstamp i arbetet med Kollektivtrafikvision 2020 för Lund- Utseendet på förslaget till det kommande linjenätet är utarbetat av Skånetrafiken.

– Med detta förslag får vi en bättre stadsbusstrafik, samtidigt som vi får större möjlighet att utveckla Lunds stadskärna, säger Per Eneroth, gatuchef, Lunds kommun.

– I vårt förslag till det kommande linjenätet har vi tagit hänsyn till de önskemål som kom fram 2015, då lundaborna tillfrågades. Vi har fokuserat på turtäthet, en snabbare restid och att alla stadsbussar angör Lund C så att stationen blir en självklar knutpunkt, säger Fredrik Schell, senior trafikutvecklare på Skånetrafiken och som har deltagit i utredningen sedan starten.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)