Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Tre skadade i olycka med svensk turistbuss

Den svenska turistbussen gick av vägen och la sig på högersidan i en slänt. Foto: Motorvägspolisen, Nederländerna.

Tre personer skadades vid en olycka med en svensk turistbuss i Holland på onsdagsförmiddagen. Olyckan inträffade när en turistbuss från Björcks Resor i Nykvarn gick av vägen på Gooiseweg i Amsterdam, krockade med ett träd och la sig på högersidan på en slänt nedanför vägen.

De skadade är bussföraren, reseledaren och en av deltagarna i resan som är Björcks första Hollandsresa för säsongen. Ingen av de tre är allvarligt skadad. Enligt polisen i Amsterdam fördes två av de skadade till sjukhus medan den tredje behandlades på platsen av ambulanspersonal.

Förutom förare och reseledare fanns 42 passagerare ombord på bussen, samtliga i åldrarna 60 – 75 år.

Till Aftonbladet säger företagets vd Tomas Björck att olyckan orsakades av att bussföraren fick blodsockerfall och förlorade medvetandet.

Olyckan ledde till ett stort räddningspådrag med räddningstjänst, ambiulanser och polisen. Även en ambulanshelikopter skickades till platsen men återvände utan patient.

– De känns otroligt att alla mår bra trots så fruktansvärda omständigheter. Resenärerna på bussen, de flesta i 60-årsåldern och från Södertälje- och Västeråstrakten, fördes direkt efter händelsen tillbaka till hotellet. De blir omhändertagna där och resan kommer att fortsätta som planerat, säger Tomas Björck till Aftonbladet.

Taggat som: , , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)