Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Billigare bussresor för studenter i Luleå

Från i höst får studenterna vid Luleå Tekniska Universitet åka billigare med stadsbussarna. Foto: LLT.

Från den 13 augusti blir det billigare för samtliga studenter vid Luleå Tekniska Universitet, LTU, att ta bussen med Luleå Lokaltrafik. Då sänks priset för studenterna till 380 kronor för ett 30-dagars periodkort. Idag får studenterna betala ordinarie pris, det vill säga 490 kronor för personer som är 20 – 25 år och 660 kronor för dem som är 26 år eller äldre.

Hållbarhet och en bättre koppling mellan universitetsområdet och centrum är några av skälen bakom beslutet.

– Vi hoppas att rabatten gör att fler LTU-studenter på Porsön kan upptäcka mer av Luleås kvaliteter och utbud. Universitetet betyder mycket för Luleå och vi vill att studenterna ska uppfatta Luleå som en attraktiv kommun att leva i, säger kommunalråd Lenita Ericson(S).

Från det kommunägda bussföretaget Luleå lokaltrafik ser man positivt på beslutet att subventionera busspriserna för studenter vid Luleå Tekniska Universitet.

– Vi vet att studenterna har efterfrågat detta. Många har inte bil och nu kommer fler studenter att få uppleva hur enkelt det är att åka buss, säger Anna Kowal Lindbäck, marknadschef på Luleå lokaltrafik.

Share Dela

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)