Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nordiskt allt-i-ett på Persontrafikmässan

Persontrafikmässan i Stockholm i höst blir mer av en träffpunkt för branschen än någonsin. Foto: Ulo Maasing.

Det är på Persontrafikmässan i Stockholm i höst som det mesta händer när det gäller kollektivtrafik i Norden: utställning, konferenser, seminarier, forskarmöten. Persontrafik har nämligen lyckats samla en hel rad arrangemang att äga rum samtidigt med själva mässan som äger rum på Stockholmsmässan den 22 – 24 oktober. Persontrafik är en av de stora mötesplatserna i Europa när det gäller kollektivtrafik. I år är fokuset nordiskt och programmet bredare än någonsin tidigare.

De nordiska kollektivtrafikorganisationerna har nämligen beslutat att de två stora konferenserna Nordiskt Lokaltrafikmöte och InformNorden samarrangeras med mässan.

Även i år arrangeras Färdtjänstdagarna och Skolskjutsdagarna i samband med Persontrafik.

Mattias Andersson är projektledare vid Svensk Kollektivtrafik och en av medlemmarna i programkommittén. Han betonar vikten av det nordiska samarbetet.

– Att vi har förstärkt vårt nordiska fokus gör att vi kan lära av varandra. Vi kan dra nytta av olika erfarenheter som kommer från olika förutsättningar som finns i länderna, säger han.

Aktuell forskning är också en viktig del i årets program.

– Det kommer många nya forskningsresultat som behöver spridas i branschen. Vi har fokuserat på forskningsresultat som är tillämpbara för branschen, säger Mattias Andersson.

Programmet för årets Persontrafik hittar Du här.

Share Dela

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)