Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Taxi- och bussbranscherna går samman

Taxibilar i Köpenhamn. Den danska taxibranschen och bussbranschen slår samman sina branschorganisationer. Foto: Wikimedia commons/tiger rus.

Branschorganisationerna för den danska bussbranschen, Danske Busvognmænd, och taxibranschen, Dansk Taxi Råd, går samman i en enda organisation. Dansk Taxi Råds medlemmar röstade nyligen enhälligt ja till en ny, gemensam branschorganisation för taxi- och bussföretag i Danmark. Innan fusionen formellt kan genomföras måste den få ett ja från en extra kongress som snart ska hållas av Dnske Busvognmænd. Planerna fick dock i mars ett klart ja när Danske Busvognmænd hade sin kongress i mars.

– Fusionen är ett förnuftigt äktenskap, byggd på ekonomiskt, branschmässigt och politiskt förnuft. Förändringarna av branschen trycker på och vi kommer hela tiden att se nya transportformer växa fram i båda branscherna. Därför ska buss- och taxibranschen stå samlad med en gemensam, stark röst politiskt medan vi tillsammans blir en del av utvecklingen i stället för att säga nej tack till den, säger Danske Busvognmænds ordförande, John Bergholdt.

John Lindbom, som varit ordförande i Dansk Taxi Råd under de femton år organisationen har funnits, men som drog sig tillbaka i samband med organisationens kongress, är också mycket belåten med samgåendet.

– Jag är stolt över att Dansk Taxi Råd nu också har lyckats fatta beslut om ett samgående med Danske Busvognmænd. Det lägger grunden till en synnerligen slagkraftig branschorganisation, säger han.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)