Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Mercedes elbussar till Berlin

På väg till Berlin. Fullelektrisk Mercedes-Benz Citaro. Foto: Daimler Buses.

Daimler Buses, där Mercedes-Benz bussar ingår, fortsätter att ha framgångar med den fullelektriska versionen av stadsbussen Citaro redan innan bussen har satts i serieproduktion. Man har nu fått sin tredje order på modellen. Det är lokaltrafiken i Berlin, BVG, som har beställt femton fullelektriska Citaro med leverans från första kvartalet nästa år.

Bussarna har tio batterimoduler och ska laddas i depå samt drivs av två elmotorer, monterade intill hjulnaven på bakaxeln.

Passagerarutrymmet är identiskt med Citaro med konventionell drivlina. För passagerare med begränsad rörlighet som exempelvis är rullstolsburna och reser med ryggen i färdriktningen finns särskilda monitorer för trafikinformation.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)