Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Rekordstor hybridorder till Volvo

Volvo Bussars nordamerikanska dotterbolag Nova Bus har fått Volvos största enskilda order hittills på hybridbussar. Foto: Nova Bus.

Volvo Bussars nordamerikanska dotterbolag Nova Bus har fått en order på 497 hybridbussar från trafikhuvudmännen i provinsen Quebec i Kanada. Det är den enskilt största order på hybridbussar som Volvo hittills har fått. Ordern omfattar även en option på upp till 1028 bussar. Leveranserna ska ske under åren 2020 – 2025.

Ordern gäller 40-fots hybridbussar (det vill säga 12-metersbussar).

– Vi är mycket stolta över det erkännande av vårt erbjudande inom elektromobilitet som ordern innebär, och att detta är den största ordern hittills för elektrifierade fordon inom Volvokoncernen.

– Ordern är ett resultat av den goda relation som ATUQ, Nova Bus och Volvo Bussar har utvecklat genom åren. Volvo Bussars vision är att stödja städerna i omställningen till en hållbar kollektivtrafik för att möta utmaningarna vad gäller luftkvalitet, trängsel och buller. Det känns väldigt inspirerande att vara en av Quebecs partners på denna resa, säger Håkan Agnevall, vd för Volvo Bussar.

Volvo Bussar har hittills sålt mer än 5 500 elektrifierade bussar, varav 4 000 under varumärket Volvo och 1 500 under varumärket Nova Bus.

Share Dela

Taggat som: , , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)