Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nobina förlorade i Nordnorge

Snart slutkört. Nobina förlorade upphandlingen av den stadstrafik man idag kör i Tromsö i norra Norge. Foto: Califlier001/Wikimedia Commons.

Nobina förlorar den stadsbusstrafik som företaget kör i Tromsö i Nordnorge. Det blir istället norska Tide Buss AS som tar över trafiken den 1 augusti nästa år. Det står klart sedan Troms Fylkeskommune (det vill säga landstinget) på måndagen blev klar med upphandlingen av trafiken.

Kontraktet tilldelas Tide Buss efter en upphandling med förhandlingar med fem anbudsgivare. Efter tre förhandlingsomgångar lämnades de slutliga anbuden in i månadsskiftet maj/juni och enligt fylkeskommunen hade Tide i sitt anbud det bästa förhållandet mellan pris och kvalitet. Efter en överprövningstid på elva dagar räknar Troms Fylkeskommune med att skriva avtal med Tide i slutet av juni.

– Jag är nöjd med resultatet av upphandlingen som innebär att Tromsös invånare kan se fram mot en betydande kvalitetshöjning, bland annat därför att avtalet säkrar en bättre punktlighet. Bland annat kommer betydligt fler bussar att sättas in i linjetrafiken, säger fylkesrådet för trafik och miljö, Ivar B Prestbakmo (Sp).

Från den första augusti nästa år kommer trafiken enbart att köras med fabriksnya bussar.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)