Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Totalstopp för regionbussar i Uppland (uppdaterad)

All regionbusstrafik i Uppland stoppades på lördagskvällen. Foto: Ulo Maasing.

All regionbusstrafik i Uppland stoppades vid 22.30-tiden på lördagen genom ett skyddsstopp, beslutat av huvudskyddsombudet vid bussoperatören Nobina. Anledningen var ett problem med radiosystemet på bussarna som först upptäcktes på lördagseftermiddagen. Först vid 9-tiden på söndagsmorgonen kom trafiken igång igen. Fram till dess var alla regionbussar i Uppland inställda. Ett 25-tal busslinjer berördes av stoppet.

Skyddsombudet beslutade om skyddsstopp eftersom förarnas säkerhet inte kunde garanteras genom att nödlarmen slutade att fungera som de ska.

– Det upptäcktes under eftermiddagen. Det kom in ett larm som inte var skarpt och vi såg då att det var en fördröjning. Då började man felsöka och kunde se att vissa larm, men inte alla, kom fram, sa Sofia Reinholdsson, administrativ chef på UL till Sveriges Radio P4 Uppland.

Vid niotiden på söndagsmorgonen kom trafiken igång igen.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)