Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

BYD miljardsatsar på USA-marknaden

BYD satsar på ett omfattande leasingprogram för att stärka sin ställning i USA.

Den kinesiska fordonstillverkaren BYD, Build Your Dreams, gör en storsatsning för att expandera på marknaden för elbussar i USA. Tillsammans med investmentbolaget Generate Capital i San Francisco lanserar BYD ett leasingprogram på 200 miljoner dollar (cirka 1,8 miljarder SEK). Syftet är enligt BYD att hjälpa lokala, privata bussföretag och mindre kommuner att påskynda övergången till elbussar genom att pressa ner deras anskaffningskostnader.

Enligt BYD har man redan genom programmet fått ett flertal kunder, bland annat universitet, bussföretag och mindre kommuner.

BYD har idag en fabrik för montering av elbussar i Lancaster, Kalifornien och säger sig vara världens största elfordonstillverkare. Under det första halvåret i år sålde företaget 74 884 elfordon, varav 3 614 var elbussar.

Även i Norden har BYD haft en del framgångar. Nyligen beställde Nobina 42 eldrivna ledbussar från BYD för trafik i Oslo. Nobina har också elbussar från BYDi trafik i Ängelholm och snart även i Norrtälje och Landskrona. Dessutom körs en betydande del av stadstrafiken i Eskilstuna med elbussar från BYD. Där är Transdev operatör.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)